Wethouder opent de week van de Pleegzorg bij Kbs Jacinta

Afgelopen woensdag 1 november startte de landelijke actie om aandacht te vragen voor pleegzorg. Om 12.30 uur werd het eerste spandoek voor pleegzorg aan het schoolhek van Kbs Jacinta onthult door wethouder Patrick van Lunteren, samen met pleegmoeder Joyce van deze school. Alle leerlingen en veel ouders waren hierbij aanwezig.

 

De kinderen waren goed voorbereid en zongen een prachtig lied over pleegzorg. Alle groepen hebben deze week veel aandacht aan het onderwerp besteed en gebruik gemaakt van het informatiemateriaal en gastlessen van Juzt. In Breda is Juzt de organisatie die zich bezig houdt met pleegzorg. In het kader van burgerschap was dit een uitstekende manier om met elkaar in contact te komen en zo elkaar beter te leren kennen. Tijdens de gastlessen werden de vele vragen van kinderen beantwoord. Na de feestelijke onthulling kregen alle leerlingen een ballon en een kleurplaat voor een kleurwedstrijd.

 

 

 

De Week van de pleegzorg is een landelijke actie om meer aandacht te vragen voor het tekort aan pleegouders. Doneer een schoolhek is een van die acties om meer pleegouders te werven, want alle kinderen horen in een gezin op te groeien. Veel basisscholen van INOS hebben enthousiast gereageerd op de actie Doneer een schoolhek’ en hebben een spandoek voor pleegzorg hangen.

 

Pleegzorg is er voor kinderen die tijdelijk door omstandigheden niet thuis kunnen wonen. Ze verblijven dan voor korte of langere tijd in een pleeggezin. Vaak zijn dat mensen uit hun directe omgeving, bijvoorbeeld familie, vrienden of bekenden van school of sportclub. Pas als dat niet lukt, wordt gezocht naar een plekje in een ‘vreemd’ gezin.

 

Voor meer informatie kun je contact op nemen met Mieke Jorissen (Juzt) via m.jorissen@juzt.nl.