Start Coole Kinderboekenweek op Burchtgaarde

Met een voorstelling over vriendschap opende de Burchtgaarde de Kinderboekenweek.  De kinderen van de basisschool werden meegenomen in het verhaal over lief en leed dat Jip en Robin met elkaar delen in hun vriendschap: de mooie en spannende momenten. De voorstelling werd verzorgd door PodiumsCool (aanrader). De leerlingen werden actief in het verhaal betrokken en het was mooi te zien hoe zij zich herkenden in verschillende situaties. stuk betrokken. Op een moment tijdens de voorstelling stond de hele school zelfs samen met Jip en Robin te dansen op een lied van ‘tante Rita’, Want daar hadden Jip en Robin samen op gedanst in de disco. Na de voorstelling kon elke groep een workshop volgen bij Jip of bij Robin. Ook die workshop stond in het teken van vriendschap.

 

Reactie van Jip na de workshop: “Ik heb het gesprek over vriendschap met groep 3 als heel bijzonder ervaren, de groep kwam heel erg geïnteresseerd over!” Robin vertelde over een leerling die langer dan een dag nodig had om vrienden te kunnen worden, de leerlingen waren betrokken! De kleuters waren heel erg knap in het uitbeelden van emoties. De bovenbouw groepen waren boeiend voor onze docenten, met betrokken leerkrachten!”
De kinderen en de leerkrachten hebben de dag afgesloten met dansjes en liedjes over vriendschap. Het was een gezellige geslaagde dag waar de nieuwe slogan van de school heel duidelijk naar voren kwam: ‘Ieder uniek samen één’!