Plogging met leerlingen van Kbs John F. Kennedy

Betrokken Ondernemers Breda hield dinsdag 15 januari een maatschappelijke activiteit voor 12 medewerkers van Hero Benelux in de vorm van een ochtendje zwerfafval opruimen door middel van ‘ploggen’. Zij werden daarbij geholpen door 60 leerlingen van Kbs J.F. Kennedy in de Hoge Vucht.

 

Zij staken samen de handen uit de mouwen om zwerfval in de wijk op te ruimen. Er werd afval verzameld tijdens het joggen of snelwandelen, genaamd ‘plogging’. Een trend uit Zweden die nu ook naar Nederland is overgewaaid. Het woord is een samenvoeging van het Zweedse ‘plocka up’ dat oprapen betekent, en jogging.

 

 

Met deze activiteit zijn de kinderen en de Hero medewerkers buiten fysiek bezig, wordt er een steentje bijgedragen aan het milieu en hoopt Hero samen met Betrokken Ondernemers Breda een stukje bewustzijn bij de kinderen te creëren. Een win-win situatie!

 

Dere van Velzen van Hero Benelux: “Hopelijk zijn wij een trendsetter die andere organisaties ook gaat inspireren om op deze manier een steentje bij te dragen aan MVO (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen)”.

 

Waffa El jarbouchi, leerkracht van de J.F. Kennedyschool: “Bij de J.F. Kennedyschool staat een schone wijk, voldoende bewegen en gezonde voeding altijd al centraal. Het is voor ons daarom vanzelfsprekend om aan dit mooie project mee te werken”.

 

Na afloop van de activiteit kregen alle kinderen een certificaat als bewijs van deelname, een gezonde reep en wat lekkers te drinken, uiteraard aangeboden door Hero.

 

Bron: Stadsblad Breda