Pannenkoekendag 2018

Groep 7 van Ons sbo heeft de Nationale Pannenkoekdag gevierd. Samen met hulpouders werden op school 100 pannenkoeken gebakken (waarbij het brandalarm afging, wat tot een hoop beweging leidde).

 

Een paar leerlingen gingen met mij naar verpleeghuis Aeneas en bakten daar ook nog 50 pannenkoeken met de hulp van de koks aldaar. Om 11.30uur kwam de hele groep met alle pannenkoeken naar Aeneas. Daar leerden de kinderen om professioneel de tafels te dekken. Voorafgaand hadden de leerlingen al een lesje in omgaan met ouderen gevolgd.

 

Toen alles klaar stond in het restaurant werden de bewoners opgehaald en reden de leerlingen de rolstoelers naar de tafels. Daarna serveerden alle kinderen de bewoners en zichzelf de pannenkoeken. Wat hielpen onze kinderen de bewoners goed! Ze bestrooiden de pannenkoeken, sneden ze in stukjes, hielpen met eten en maakten een praatje met elkaar. Uiteindelijk hebben de leerlingen ook nog alles keurig opgeruimd. BN De STEM was van de partij en zorgde voor een mooi stukje in de krant.

 

Zo geven wij op Ons sbo vorm aan burgerschap, een waardevolle activiteit voor iedereen die hierbij betrokken was. Trots op deze groep van Ons sbo en ook trots op de samenwerking met Verpleeghuis Aeneas !