Minister Bruins bezoekt Het Kasteel

Op woensdag 21 februari bracht Minister Bruno Bruins (Medische zorg en Sport) een werkbezoek aan Breda. SO Het Kasteel was gevraagd hem te ontvangen tijdens een verzorgde lunch. De minister kwam op uitnodiging van wethouder Quaars en wilde bij zijn bezoek vooral ook weten hoe lokaal invulling wordt gegeven aan de pijlers van het Nationaal Sportakkoord.

 

Tijdens het bezoek maakte de minister kennis met het Gemeentelijk Sportbeleid, om zo op een aantal locaties in de praktijk een beeld te krijgen van de werkwijze van de Gemeente. Tijdens het bezoek gaven Mirjam Wallien, adviseur sportbeleid Gemeente Breda en Janine van Gurp van Breda Actief een presentatie over de aanpak en kansen van de sport- en beweegstimulering in Breda en over aangepast sporten in Breda en de regio. Annelies van Breda Actief vertelde over de werkwijze van Special Heroes en o.a de Kidsdag.

 

 

Afsluitend bezochten Wethouder Quaars en minister Bruins en zijn woordvoerders de dansles in de gymzaal met maar liefst 17 leerlingen van onze school die zich hier voor hadden opgegeven. Na een iets wat gehaast bezoek vertrok de gehele delegatie weer verder met een busje naar de volgende locatie.