Josephbrakskes veroveren goud in het Kielegat!

Het was weer een groot feest. Op zondag 12 februari liepen ruim 30 brakken (kinderen) van Kbs St. Joseph mee in de brakkensliert (kindercarnavalsoptocht). We hadden gekozen voor het thema “Oòns lààmpke is goan bràànde” (betekenis: we hebben iets uitgevonden/bedacht). Daarmee gaven wij op eigen wijze invulling aan het Kielegatse (Bredase) carnavalsthema “Ge motter mar opkomme”.

 

Dit bood alle kinderen de gelegenheid een uitvinding te maken, die ze vervolgens in de optocht konden laten zien. Zo had Lieke een cupcake machine bedacht, Sézanne de snoep-a-pult, Rhijn het feestbeest en Kaitlin de “maak-alle-dieren-beter-spuit”. De jury was onder de indruk van de gezelligheid van de groep en de inbreng van onze brakken en beloonde dat met de eerste prijs!

 

Dit jaar liep er weer een zeer gevarieerde groep mee van onze jongste kinderen t/m oud-Josephkus leerlingen, zelfs de 2 leerlingen die naar Terschelling verhuisden, waren erbij.

 

 

Het was een prachtige stoet en te horen aan de reacties heeft iedereen veel plezier gehad. Ook het er naar toe leven en middagen, zoals de knutselmiddagen, zorgen ervoor dat het voor de deelnemers en commissie leden erg leuk is om hier mee bezig te zijn.

 

Nu nog even nagenieten en over het thema van volgend jaar denken we later wel na want “Da ziede zo”.

 

Alaaf!