Dromen over woorden

’Doe Mee(r) met Taal’ is de titel van de landelijke dag die Tel mee met Taal, een initiatief van de ministeries van OCW, SZW en VWS, op maandag 20 november 2017 organiseerde in Theater de Meervaart in Amsterdam. Op deze conferentie ging de documentaire “Dromen over woorden” in première. Donderdag 15 december presenteerde Ria Keizers de documentaire op Kbs John F. Kennedy:

 

“Biljana Zdravkova uit Macedonië kwam in 2015 met haar zoontje bij ons in de Taalklas volwassenen. Ze was verlegen, onzeker en had weinig lef om te spreken. Na twee jaar les heeft ze volop zelfvertrouwen gekregen en regelt ze al haar zaken zelf. Ze werkt in een naaiatelier om werkervaring op te doen en ze heeft op het uitzendbureau geregeld dat ze in de avonduren kan schoonmaken. Ze wil heel graag iets anders doen, maar ze weet nog niet goed wat bij haar past. In samenwerking met Calibrisadvies.nl krijgt ze nu de kans om deel te nemen aan de beroepennavigatie. Via die weg zal ze leren voor welk vak ze graag wil kiezen. Van daaruit kunnen weer vervolgstappen worden gezet.

 

In de Taalklas ontwikkelt Biljana zich verder naar een hoger niveau van de Nederlandse taal. Ik heb een grote groep cursisten, die in hun eigen land niet of nauwelijks de kans hebben gekregen om onderwijs te volgen. Zij zijn niet bekend met het onderwijssysteem en weten daarom ook niet goed wat er allemaal verwacht wordt. Zij moeten zich dus dubbel inzetten om de taal te leren, maar ze doen het! Ik ben ongelooflijk trots op deze cursisten!”