Breder naschools aanbod Liniedoorn

Pleuni Rijvers en Obie Peersman, sportcoaches van Breda Actief, zijn sportpartners van basisschool  de Liniedoorn. Op dit moment zijn er voor de onder-  en bovenbouw naschoolse activiteiten. Na de kerstvakantie willen de sportcoaches en de Liniedoorn samen dit aanbod uitbreiden. Hierbij wil de Liniedoorn andere partijen, zoals sportverenigingen, betrekken.

 

“Ik ben bij de Liniedoorn betrokken als ’n schoolsportcoach. Ze willen nu ook ’n naschools aanbod creëren, in de vorm van een verlengde schooldag, om ervoor te zorgen dat de leerlingen buiten schooltijd meer te doen hebben. Daarbij laten we kinderen in contact komen met diverse activiteiten en willen we ervoor zorgen dat meer kinderen structureel gaan sporten”, vertelt sportcoach Pleuni.

 

Jongeren in beweging

In ’t kader van de naschoolse sportactiviteiten draait Pleuni het gehele schooljaar bij de bovenbouw het project ‘Jongeren in Beweging’ (het JIB). Binnen dit project werkt Breda Actief nauw samen met Deltalent om de beweging bij jongeren te stimuleren. Dit doen zij door middel van verschillende sportclinics op scholen.

 

“Doel is”, aldus Pleuni, “dat de Liniedoorn in de toekomst zelfstandig de activiteiten gaat verzorgen. Waarbij ze het netwerk betrekken dat zij tijdens dit proces hebben opgebouwd rond de school.”

Sportcoaches van Breda Actief zijn bij veel basisscholen actief voor diverse activiteiten.

 

Bron: Stadsblad van woensdag 6 december