Breakdance op Kbs de Weerijs

Kbs De Weerijs is bezig om de buurt en kinderen meer naschoolse activiteiten aan te bieden in de school. De komende maanden worden breakdance lessen aangeboden van The Floor is Yours: een serie van tien breakdancelessen die op verschillende locaties in heel Nederland gegeven wordt. TFIY geeft kinderen de kans te dansen en deel uit te maken van een groep. Dit project wordt sinds 2017 twee keer per jaar georganiseerd door het Jeugdfonds Sport & Cultuur, Mad Skills en de Nederlandse Breakdance League.

 

Tijdens een introductieles op school krijgen kinderen van groep 3 t/m 8 een voorproefje en maken zij kennis met breakdancen. Kinderen die enthousiast geworden zijn, kunnen zich aanmelden voor 10 gratis breakdancelessen. Deze vinden plaats na schooltijd op school en worden gegeven door professionele breakdancers van verscheidene dansscholen.

 

De lessen worden afgesloten met de City vs City Battle op 2 december. Dit is een echte battle in samenwerking met de Nederlandse Breakdance League. Tijdens de battle laten leerlingen van elke deelnemende stad alle moves zien die ze in de lessenreeks geleerd hebben. De winnende crew wordt bepaald door een echte jury. De kinderen maken zo kennis met het wedstrijdelement van breakdance.

 

Deze lessen worden op meerdere scholen in Breda aangeboden. Kijk op de website voor meer informatie.