Brakkenfestival 2019

Van 8 tot en met 12 juli is het tofste kinderfestival van Brabant, het Brakkenfestival. Met gemiddeld 1.250 kinderen die staan te trappelen om te spelen op de meer dan 50 verschillende activiteiten per dag. Wie het festival in ieder geval dit jaar niet wil missen is burgemeester Paul Depla. Hij opent het festival om 09.30 uur.

 

Het is de 31e editie van het grootste kinderfestival van Brabant voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar. Kinderen spelen naar hartenlust 5 dagen lang in deze eerste week van de basisschoolvakantie. Het kinderfestival belooft ook dit jaar weer een groot feest te worden en alle kinderen zijn uitgenodigd.

 

Het festival presenteert meer dan 50 verschillende activiteiten per dag die variëren van sport- en spelactiviteiten tot creatieve workshops en alles wat daartussen zit. Het aanbod van activiteiten is actueel, gevarieerd én het sluit aan bij wat kinderen leuk vinden. Zo zijn er traditionele, speciale en nieuwe activiteiten om het speelplezier van de kinderen nog groter te maken. Een paar voorbeelden zijn bloemschikken, luchtkussens, koekjes bakken, schminken, cupcakes versieren, glijbanen met water en nog veel meer. Zo zijn er workshops tafeltennis, kickboksen, yoga, voetbal en freerunning. Natuurlijk spelen kids tijdens het Brakkenfestival niet alleen; per dag komen er namelijk gemiddeld 1.250 kinderen spelen. Zonder ouders en zonder limiet aan fantasie, zodat kinderen spelen en ontdekken met wie en wat zij graag willen!

 

Entreekaarten kopen ouders in de voorverkoop of aan de poort. Met een entreekaart mogen kinderen de hele dag aan alle activiteiten meedoen. Een entreekaart kost € 7,- per kind in de voorverkoop en € 10,00 per kind aan de poort. BredaPas-houders betalen voor een dagkaart € 1,- per kind in de voorverkoop en € 5,00 per kind aan de poort (BredaPas + geldig legitimatiebewijs verplicht). Kaarten zijn hier online verkrijgbaar.

 

Pluskids: ook kinderen met een beperking zijn welkom

 

Het Brakkenfestival is voor alle kinderen via  http://www.brakkenfestival.nl/pluskids van 4 tot en met 12 jaar, dus ook voor kinderen met een beperking. Kinderen met een beperking heten tijdens het Brakkenfestival ‘Pluskids’. Net als ieder ander kind, kan een Pluskid alle dagen deelnemen aan het evenement. Pluskids krijgen tijdens het festival begeleiding van een deskundige vrijwilliger, die extra getraind is om met kinderen met een beperking om te gaan. Afhankelijk van de situatie wordt het kind individueel of in een klein groepje gedurende de dag begeleid. Vaak willen kinderen in een kleine groep omdat ze zo snel nieuwe vriendjes maken om samen te spelen. Omdat het aantal plaatsen beperkt is, melden ouders hun Pluskid aan via deze link.