Bovenbouwleerlingen St. Joseph naar Kerstgala 2017

Een paar maanden geleden kreeg Jacqueline Heilema op de valreep een e-mail van Muziek-in-de-klas. Als zij een leuk filmpje instuurde, kon ze in aanmerking komen voor een muzikale workshop voor het hele team. Jacqueline vertelt over wat er toen gebeurde.

 

“Ik stuurde dus snel een filmpje op van de groep waar ik op dat moment was; kleuters die vierstemmig zongen! Al de volgende dag werd ik gebeld: het was een superleuk filmpje, maar de doelgroep was groep 6 t/m 8. Met dat filmpje kwam ik dus niet in aanmerking.

 

Twee weken geleden werd ik weer gebeld door Muziek-in-de-klas. Zij vonden dat ik met dat eerste filmpje een soort ‘prijs’ voor mijn enthousiasme verdiende: Groep 6 t/m 8 mochten naar het Kerstgala 2017 in de Ahoy! Door RET en NS gesponsord, op 14 december. ‘WOW!’ dacht ik , dat vind ik geweldig, maar vinden mijn collega’s dat ook? Uiteindelijk zonder de groepen 6, maar met 120 kinderen en 30 begeleiders op 14 december met trein en metro naar Ahoy.

 

Wàt een feestje! We hebben optredens gezien van Roel van Velzen, Trijntje Oosterhuis, Anita Meijer, Ronnie Flex (daar waren de kinderen helemaal wild van!) en het werd gepresenteerd door Romy Montero en Buddy Vedder. Heel bijzonder was dat deze artiesten gekoppeld waren aan kinderen met een groot talent. Zoals een violiste, een pianist, een rapster e.d. Er was ook op drie grote schermen te zien hoe kinderen met hun sterren in contact kwamen.

 

Er werden die middag ook nog drie genomineerde leerkrachten van het jaar gekozen, die veel voor de Muziek in de klas hadden betekend. Tot slot was er nog een optreden van een gigantisch kinderorkest, samengesteld uit groepen uit alle 12 provinciën. Deze orkestjes hadden gewonnen op tv met uitzendingen over de muziek en spelletjes. Alle liedjes waren Kerstliedjes en dit laatste lied was ‘All I want for Christmas is you!”, gezongen en gespeeld door Buddy en Romy en begeleid door 350 kinderen!
Op weg naar buiten kregen we allemaal nog een goodiebag van Muziek-in-de-klas’. Anderhalf uur later konden we allemaal toen we weer veilig en wel van de metro en trein thuiskwamen, terugkijken op een fantastisch evenement!”

 

Het kerstgala is zaterdag 23 december, te zien op televisie. De show wordt dan uitgezonden door AVROTROS op NPO 1.