Beweegweek Burchtgaarde

Waar een goede samenwerking tussen ouders en school al niet toe kan leiden: een mooi voorbeeld van De Burchtgaarde is de ‘Beweegweek’. Een van de ouders, Jolinda, uit de OR, werkt als oefentherapeute. Zij kwam op het idee van de Beweegweek. Van 5 tot en met 9 november was het programma gevuld met activiteiten in het teken van bewegen en gezondheid. Zo ging zij zelf de groepen 4 tot en met 8 langs voor een korte presentatie aan de kinderen over de “tabletnek” en de “gameboyrug”.

 

Directeur Johan Traa nam zijn racefiets mee naar school om in de klas te vertellen over sporten en wat hij doet om fit en gezond te blijven en juf Mariëtte had al haar sportspullen meegebracht en op het podium uitgestald. Er werd een speciale nieuwsbrief gemaakt met daarin o.a. de verhalen van de sporters en tips voor een gezonde lunch.

 

Als extra was er op woensdag 7 november een speciale scoliose screening voor de leerlingen van groep 7 en 8, waarvoor voorafgaand toestemming aan de ouders was gevraagd. Deze screening werd uitgevoerd door Beweeg-Wijs, de organisatie waar Jolinda als oefentherapeut werkt en die hieraan belangeloos heeft meegewerkt. De week werd afgesloten met het Nationaal Schoolontbijt, waarbij alle kinderen gezamenlijk in de klas hebben ontbeten en leerden hoe belangrijk een ontbijt is als start van de dag.