Kbs De Boomgaard geeft de buurt een mooi cadeau

Basisschool De Boomgaard bestaat 35 jaar en vierde dat twee dagen lang heel uitbundig. Op dag 1 is het meteen goed raak: een parade langs wel honderd zelfgebakken taarten en ’s middags hoog bezoek voor de onthulling van iets héél bijzonders.

 

Hoog bezoek

 

Het schoolplein is ’s middags afgeladen. Leerlingen, ouders en leerkrachten verzamelen voor het podium. Het hoge bezoek bestaat uit twee dames: wethouder van onderwijs Miriam Haagh en de wel 2,5 meter lange Tijdsfee, die vreemde attributen uit het verre verleden tevoorschijn tovert, zoals een cassettebandje, een lei om op te schrijven, een telefoon met draaischijf en een telraam! “Ik zweef langs alle tijden”, verklaart ze zuchtend haar opmerkelijke bagage.

 

Het levenspad

 

Samen met drie leerlingen, Merel, Gijs en Gaby, brengen de fee en de wethouder groot nieuws! Tussen De Boomgaard en woon- en zorgcentrum Westerwiek ligt een mooi park. Tussen het groen loopt een pad dat voert van jonge mensen die aan het begin van hun leven staan naar senioren, die al een lange weg afgelegd hebben. Dat pad had nog geen naam. “Als cadeau aan de wijk geven wij dat pad een officiële naam, met goedkeuring van en in samenwerking met de gemeente”, vertelt schooldirecteur Mark Timmermans.

Merel, Gijs en Gaby hadden alle drie deze prachtige, symbolische naam voorgedragen: Levenspad, met een knipoog naar de basisschool én het bejaardenhuis.

De paden van beide instellingen kruisen elkaar toch al vaak, vertelt Timmermans, die na zeven jaar afscheid gaat nemen van De Boomgaard. “Eén keer in de maand organiseren we bij de Westerwiek activiteiten, gaan de kinderen met de ouderen onder meer spelletjes doen. Met deze straatnaam wordt de band alleen nog maar versterkt.”

En nog een feest!

 

Vrijdag is het ook nog feest op de grens van Tuinzigt en Westerpark. Dan komen beroemde artiesten gastoptredens geven op school. “In ieder geval Hakim, het andere optreden is een verrassing”, zegt evenementenregisseur Ton Smulders. “Daarnaast mogen alle kinderen bij de nabij gelegen vijver meedoen met percussiegroep Lucifers, met van thuis meegenomen potten en pannen.”’Alle kinderen? Dat zijn er 816! Dat zal me een vrolijk kabaal geven!